Helikopteraktivitet i Nord-Trøndelag

 

45492148021_147c917dcf_k.jpg

 

Tensio TN har årlig linjebefaring av strømnettet. Dette er en lovpålagt oppgave hvor en av hensiktene er å avdekke feil og mangler.

 

I perioden befaringen pågår medfører det helikopterflyving i lav høyde langs strømlinjene. Kunder som har en nærhet til disse blir varslet på SMS på forhånd.

Deler av helikopterflyvningene vil bli erstattet med droner. Vår strategi er å øke bruken av disse. 

Tar hensyn

Helikopterbefaring er et væravhengig arbeid, det er derfor ikke alle årstider som egner seg. Vi er i kontakt med berørte aktører og relevante fagmiljøer for å minimere påvirkningen på reindrift, hekkende fugler og annet dyreliv. Det flys ikke lavt over bygninger og dyr. I områder med hester og i de tilfeller hvor dyr viser tegn til stress vil flyvningene alltid bli avbrutt.

Hva må du gjøre?

De fleste trenger ikke å gjøre annet enn å notere seg at de vil kunne se et helikopter i sitt nærområde i løpet av den tiden vi gjennomfører befaringen. Er det spesielle forhold i ditt område som du mener vi bør vite om, så ønsker vi gjerne at du tar kontakt med oss.

Hvorfor flyr vi?

Linjebefaringer av strømnettet er en viktig del av arbeidet vi utfører for å gi våre kunder en sikker og stabil strømforsyning. Informasjonen vi samler inn under befaringene brukes til flere formål som blant annet:

  • Befaringene avdekker feil og mangler som krever utbedringer
  • Billedtaking av strømmaster gir oss viktig informasjon som brukes til planlegging av vedlikeholdsbehov i strømnettet.
  • Vi kartlegger vegetasjon i nærheten av strømlinjene som brukes til å planlegge skogrydding. Riktig skogrydding bidrar til å redusere trefall og strømbrudd i linjenettet.

 

Tidsplan

Det er for tiden ikke planlagt noen befaringer med helikopter.

Tidsplan vil bli publisert her, når det nærmer seg planlagt befaring.

 

 

 

Ved spørsmål eller henvendelser, bruk gjerne kontaktskjemaet under

eller send oss en epost på [email protected]

 

KONTAKTSKJEMA

 

 

Sist endret: 28. Juni 2023 - 12:57